Tuesday, 10 January 2012

Selamat Tahun Baru 2012

Assalammu'alaikum....
Melangkah ke tahun baru ini, saya mengucapkan selamat tahu baru 2012. Amacam dengan azam tahun baru ni??
Da buat ke blum?? Azam tahun lalu da tercapai kee???
hihii...kalau blum, ambik la azam thun lalu tu, realisasikan pla pd thun ni...
Pada 9 Januari 2012, berita yg menyedihkan dimana ayah kpada sahabat saya telah kembali ke rahmatullah pada awal pagi hari isnin ini. Salam takziah saya ucapkan kpd keluarga sahabat saya, Nurul Robi. Semoga roh ayahanda beliau dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama orang2 yg beriman.
Al-fatihah...
ok2..drpd berita yg menyedihkn kita beralih kpd cerita2 yg menggembirakn...
Oleh krn saya peminat sukan Malaysia n luar negara, tak kira la sukan apa pun la..saya ingin menyatakan (cewaahhh...ayat skema!!) bahawasanya saya amat berbangga menjadi rakyat Malaysia..
Tahniah kpd Datuk Lee Chong Wei & Datuk Nicol David krn telah memulakan tahun baru dgn mndpt tmpat prtama dlm kejohanan masing2...
Bukan itu shja, cabaran mrk baru brmula dimana Datuk Lee Chong Wei akan mneruskan misi merebut gelaran juara terbuka Malaysia yg baru bermula pd hari ini. Pesaing utma Datuk Lee, sapa g klu bukn Super Dan knonnya ingin mencabar Datuk Lee dlm kjohann tersebut. Dgn itu, mari sama2 rakyat Malaysia mnyumbgkn tnaga utk mnyokong Datuk Lee terus berjaya.
Dari cerita sukan negara, beralih pula ke berita sukan luar negara. Yang saya maksudkan di sini ialah, bola sepak liga English dimana melihat perlawanan antara Manchaster United & Manchaster City agak menyakitkan jiwa. Almaklumlah peminat Man City kan, agak kcewa la bila kapten da awal2 kena kad merah 2..klu tgk review blik2 pon x kena org pon..dia attack bola la..bule2 kad merah pla..tp x pa..wlupon ngn 10 org..still dpt jaring 2 gol la..ada aku kesah...hihihihi
Setakat ini x tgk g liga sepanyol, coz sush sgt nak tgk Barcelona men kat tv..bru2 ni pon Real Madrid men klh kn Granada (klu x clap) 5-1..emm..memg pencbr utm Barca la ni..tgk rank 2 pon Real Madrid top 1 la..Barca yg ke 2...harap2 nnt dpt tgk la Barca men..yg pntg dpt tgk Messi men loo..hihihi
Wokey la..da bnyk melalut nii..kita akn bjumpa g pd wktu yg agk lapang nnt ya...

Assalammu'alaikum...
Peace No War!!!!